divendres, 4 de novembre de 2011

LA GRAN RUTA MODERNISTAEl modernisme va ser un important moviment artístic i cultural que aflorà a principis de 1900. A Catalunya va agafar una forta volada, especialment en el camp de l’arquitectura.Foto: Casa Puig-Soler (Figueres)


RECURREGUT:

1- Blanes
2 – Lloret de Mar
3- Tossa de Mar
4 – Sant Felíu de Guixols
5 – S’agaró
6- Palafrugell
7- LA Bisbal d’Emporda
8 – Girona
9- Caldes de malavella
10- Figueres
11- Olot
12- Camprodon
13 – Ripoll


Modernisme a FIGUERES

El modernisme arribà a la ciutat de la mà de l’arquitecte figuerenc Josep Azemar i Pont, autor d’algunes de les més notables edificacions de la ciutat. D’entre aquestes destaquen:

Casa Cusí. (Rambla, 20). Casa modernista construïda l’any 1901 per l’arquitecte Josep Azemar. Es tracta d’un edifici plurifamiliar cantoner que està rematat per una torre al seu eix. L’arquitecte resol d’una manera molt personal i estilitzada els elements d’arrel historicista que caracteritzen l’immoble.

Casa Puig-Soler. (Rambla,27). Casa modernista construïda l’any 1901 per l’arquitecte Josep Azemar. Es tracta d’un edifici plurifamiliar cantoner que està rematat per una torre al seu eix. L’arquitecte resol d’una manera molt personal i estilitzada els elements d’arrel historicista que caracteritzen l’immoble.

Casa Salleras. (Rambla, 22). Edifici d’estil modernista dissenyat l’any 1904 per l’arquitecte Josep Azemar, situat al nord de la Rambla. Cal destacar els acabaments decoratius fets amb trencadís i els elements de la balconada i els interiors.

Casa Mas Roger. (Monturiol, 10/Plaça de la Palmera). A banda del seu valor arquitectònic, l’edifici és conegut perquè va ser el segon domicili de Salvador Dalí. La casa Mas Roger fou construïda l’any 1910 per l’arquitecte Josep Azemar i destaca per les seves tres façanes i per l’equilibrada combinació que presenta de fusta, ferro, rajol i pedra.

Antic Escorxador. (Plaça de l’Escorxador). Construït de nova planta l’any 1902 per l’arquitecte Josep Azemar, està dotat d’una gran senzillesa i funcionalitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada