dissabte, 5 de novembre de 2011

GUÍA "CAMINS DE RONDA"La guia Camins de Ronda. la Travesssa de la Costa Brava, publicada per l'editorial Triangle Postals, i pel Patronat de Turisme Costa brava Girona, convida l'usuari a descobrir a peu els 250km del litoral gironí de Blanes a Cotlliure, a França.La guia s'edita en cinc idiomes.

La idea fonamental d'aquesta guia és reivindicar la descoberta d'una de les marques turístiques més importants del món com a destinació òptima per practicar el senderisme, tot gaudint d'alguns dels millors paisatges de la Mediterrània.

El plantejament d'una travessa de 250 quilòmetres de recorregut seguint la línia de la costa, no és més que l'excusa per mostrar un territori capaç d'oferir una extraordinària barreja de paratges i ecosistemes. Amb tot, no s'amaga la presència dels nuclis residencials turístics, que han transformat bona part de la fesomia de la Costa Brava en els darrers cinquanta anys. En aquest sentit, les poblacions assentades a primera línia de costa proporcionen una gran quantitat de serveis i la possibilitat d'accedir a un importantíssim patrimoni cultural. També hi ha trams de camins que han de ser objecte d’una rehabilitació acurada i respectuosa amb l’entorn, tal com es va fer a principis del segle XX. El llegat d'aquell període han estat, justament, els trams de camí de ronda que s’han conservat i que són obres modèliques que demostren el bon equilibri entre l'acció humana i la natura quan hi ha voluntat de fer bé les coses.

Per assegurar un traçat continu amb homologació internacional, l'ús del sender de Gran Recorregut GR-92 esdevé l'eix vertebrador de la travessa que plantegem, si bé també contemplem, com no podia ser d'altra manera, l'ús d'itineraris alternatius que serveixen per fer d'enllaç entre els diversos trams. En conjunt, la ruta intenta portar el caminant el més a prop possible de la línia de la costa, i per aquest motiu es fa palès una gran diversitat de trams. L'alternança de camins de ronda, de senders litorals i de senders de muntanya, també deixa veure que ens trobem davant d'una geografia complexa i amb una successió constant de relleus accidentats. La ruta és accessible en la majoria de trams per a un públic general, encara que cal ser prudents en alguns trams alternatius, pels quals recomanem com s’indica en el llibre, una certa experiència excursionista.
La travessa de la Costa Brava és la ruta costanera més llarga de tota la Mediterrània occidental i, al mateix temps, reivindica el seu caràcter transfronterer en incorporar-hi l'anomenada Costa Vermella de la Catalunya Nord, que guarda uns vincles geogràfics i històrics indiscutibles amb la Costa Brava.


Font: http://www.gencat.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada