dissabte, 3 de desembre del 2011

PIRINEXUS - RUTA CICLOTURISTICA CATALANA

La nova via verda per a ciclistes, que unirà Girona amb la Catalunya Nord, ja té nom. Es dirà Pirinexus i, actualment, tot el recorregut (de 366 quilòmetres) ja està pràcticament definit.

El projecte, impulsat pel Consorci de les Vies Verdes de Girona amb la col·laboració de la Diputació, el Conseil Général des Pyrénées-Orientales i el Conseil de Développement du Pays Pyrénées-Mediterranée, compta finalment amb un pressupost de 947.000 euros. El 65% del finançament sorgeix del fons FEDER de la Unió Europea mentre que la resta dels diners provenen de la mateixa Diputació, dels Consells Comarcals de les comarques gironines i de la Generalitat de Catalunya.

L'origen de la marca Pirinexus neix, evidentment, de la combinació entre les paraules Pirineus i nexe. Toni Iglésies, el director de l'empresa encarregada de posar el nom a la via ciclista, va explicar ahir, durant la presentació de la marca corporativa, que Pirinexus "vol simbolitzar la unió entre França i Catalunya a través dels Pirineus".
Aquesta serralada és el punt fronterer i, al mateix temps, el nexe de les dues regions.
En aquesta línia, Iglésies va informar que un dels eslògans que hi ha sobre la taula, per promocionar la via ciclista, és "enllacem els Pirineus i el Mediterrani". Precisament, fins ahir, el nou traçat s'havia anomenat "projecte Enllaç". En canvi, a partir d'ara, el nom Pirinexus passa a ser la marca corporativa d'aquest projecte de via verda per a ciclistes.

Actualment, també es troben en la fase d'elaboració els fulletons, els documents i la pàgina web que informaran sobre aquest nou traçat que es pretén promocionar a les fires turístiques.

Això ja és possible perquè, des de mitjans de l'any 2010 i fins ara, el Consorci s'ha dedicat a determinar el traçat d'aquesta via verda. Dels 366 quilòmetres de recorregut de la xarxa Pirinexus, 25 passen pel Baix Empordà, 72 transcorren l'Alt Empordà i 35 més formen part del Ripollès.
Aquests traçats connectaran amb la ruta francesa a través del coll de Panissars, a l'Alt Empordà, i mitjançant el coll d'Ares, al Ripollès.

La resta de recorregut sorgeix de les vies verdes ja existents que sumen un total de 125 quilòmetres.

La previsió és que a principis de l'any 2013, concretament al mes de març, el projecte Pirinexus estigui totalment acabat i que, d'aquesta manera, es pugui unir Girona amb la Catalunya Nord mitjançant una via ciclista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada