divendres, 20 d’abril de 2012

FIRES I FESTES DE LA SANTA CREU A FIGUERES

"Les justes del rei Jaume”, gran novetat de les Fires i Festes de la Santa Creu 2012.


Amb l'objectiu de dinamitzar el centre de la ciutat mitjançant l'organització d'esdeveniments culturals, històrics, comercials i turístics que alhora innovin les Fires i Festes de la Santa Creu, durant dos dies (el dissabte 5 i el diumenge 6 de maig) la Rambla de Figueres s’omplirà amb música medieval, danses, lluites de cavallers, animació, activitats i jocs infantils i un gran mercat d’artesans.
Aquest esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de Figueres –a fi de dur a terme per Santa Creu activitats d'oci destinades a un públic familiar que difonguin la tradició i la història de la ciutat- i Drakonia, companyia de teatre figuerenca amb deu anys d’experiència en espectacles temàtics.
“Les justes del rei Jaume” és l’escenificació dels fets ocorreguts l’any 1267, en què el rei Jaume I atorgà la Carta Pobla al poble de Figueres convertint-lo en vila reial, fet transcendental en la història medieval de la nostra ciutat. Conta la història que en la celebració d’aquells fets es convocà a Figueres un gran torneig de cavallers on assistiren 400 genets, per la qual cosa és considerat un dels més importants.
L’escenificació constarà d’un gran escenari per a espectacles que es situarà a la part alta de la Rambla (amb graderies i un llit de sorra per a les accions amb cavalls), i d’un espai de mercat artesà des de mitja Rambla fins a baix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada