dilluns, 30 d’abril del 2012

EL LLEGAT SEFARDITA

Ciutats que integren la Xarxa de Calls (http://www.redjuderias.org/red/index.php)  a  Catalunya: Girona, Tortosa, Besalú, Barcelona i Castelló d'Empúries.

Sembla que ben aviat hi haurà un vol directe Girona-Tel Aviv.

A Besalú hi ha restaurants que ofereixen menjar sefardita:

Restaurant: La Cúria Reial   http://www.curiareial.com/    Tel. 972 590263

Restaurant El Pont Vell    http://restaurantpontvell.com/    Tel. 972 591027


S'organitzen visites guiades:
http://www.arsdidactica.com/index.php?lang=ca



A Castelló d'Empúries s'organitzen vistes guiades: http://www.castello.cat/upload/File/turisme/VisitesGuiades/VisitesGuiades2012.pdf

OUTLET "LA ROCA VILLAGE"

Val la pena! http://www.larocavillage.com/

Una nova web - ALLOTJAMENTS DE LUXE

Una nova web amb els allotjaments de luxe de la Costa Brava:  http://costabravahotelsdeluxe.com/

divendres, 20 d’abril del 2012

FIRES I FESTES DE LA SANTA CREU A FIGUERES

"Les justes del rei Jaume”, gran novetat de les Fires i Festes de la Santa Creu 2012.


Amb l'objectiu de dinamitzar el centre de la ciutat mitjançant l'organització d'esdeveniments culturals, històrics, comercials i turístics que alhora innovin les Fires i Festes de la Santa Creu, durant dos dies (el dissabte 5 i el diumenge 6 de maig) la Rambla de Figueres s’omplirà amb música medieval, danses, lluites de cavallers, animació, activitats i jocs infantils i un gran mercat d’artesans.
Aquest esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de Figueres –a fi de dur a terme per Santa Creu activitats d'oci destinades a un públic familiar que difonguin la tradició i la història de la ciutat- i Drakonia, companyia de teatre figuerenca amb deu anys d’experiència en espectacles temàtics.
“Les justes del rei Jaume” és l’escenificació dels fets ocorreguts l’any 1267, en què el rei Jaume I atorgà la Carta Pobla al poble de Figueres convertint-lo en vila reial, fet transcendental en la història medieval de la nostra ciutat. Conta la història que en la celebració d’aquells fets es convocà a Figueres un gran torneig de cavallers on assistiren 400 genets, per la qual cosa és considerat un dels més importants.
L’escenificació constarà d’un gran escenari per a espectacles que es situarà a la part alta de la Rambla (amb graderies i un llit de sorra per a les accions amb cavalls), i d’un espai de mercat artesà des de mitja Rambla fins a baix.