dilluns, 28 de novembre del 2011

MONUMENTS A VISITAR

- Església romànica de Sant Maria (Agullana): al bell mig delpoble d'Agullana es troba aquesta església, alçada entre la segona meitat del segle XII i començaments del segle XIII.


- Conjunt històric del nucli antic (Cadaqués): En ple cap de Creus, aïllat enmig d'una zona protegida de gran valor natral i paisatgístic, apareix Cadaqués, poble banyat per una badia que forma el port natural més gran de Catalunya.


- Església de Santa Maria (Castelló d'Empúries): aquesta construcció és més conguda com la Catedral de l'Empordà. Almenys, aquesta era el desig dels comptes emporitans, que pretenien que Castelló tornés a albergar la seva seu episcopal del comptat. Actualment ostenta el títol de basílica. la part més monumental de l'edifici és la gran portalada de marbre blanc, realitzada al segle XVI.


- Cementiri Vell (L'Escala): el cementiri vell de l'Escala, a pocs metres de la platja, és un dels cementiris marins més interessants de la costa gironina. Va ser construït a principis del segle XIX.


- Castell de Sant Ferran (Figueres): Obert tot l'any, menys Nadal i Cap d'Any. És un conjunt monumental del segle XVIII, destinat a acollir tropes militars fins fa poc temps.


-Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes (El Port de la Selva): monestir, església de Santa Helena de Rodes i castell de Verdera. Horari: fins el 31 demaig, de 10 a 17.30h; a partir de l'1 de juny fins el 30 de setembre, de 10 a 20h; dilluns tancat. El conjunt monumental està situat sobre la muntanya de Verdera, des d'on es pot contemplar el litoral i na bna part del cap de Creus. El monestir apareix documentat per pimera vegada el 878.


- Monestir de Sant Quirze de Colera i església de SantaMaria de Colera (Rabós d'Empordà):les notícies més antigues d'aquest monestir són del segle X. L'esplendor medieval d'aquest conjunt arquitectònic encara sembla que sigui el mateix que quan es va construir.


- Dolmen de la Creu de Cobertella (Roses): És n dels monuments megalítics més importants delpaís. Està situat sobre un turó, a 150 metres sobre el nivell del mar. Es tracta d'un sepulcre megalític (4000 - 3500 a.C.)


-Poblat visigòtic del Puig Rom (Roses): es tracta d'un delspoblats visigòtics més importants de la península i data del segle VI. La finalitat de la seva construcció va ser purament defensiva, perquè des d'aquella zona es podia divisr el pas al cap de Creus, que aleshores era un dels únics camins que anaven cap a la Gàlia.


- Conjunt de la Ciutadella i ruïnes del monestir de Santa Maria (Roses): Aquest conjunt monumental és una gran fortalesa reanixenista de planta pentagonal que va ordenar construir l'emperador Carles V. A l'interior del recinte, es pot contemplar les restes del barri hel·lenístic, alçat entre els segles IV i III a.C., època en què la colònia grega encuyà monedes.


- Monestir de Sant Miquel (Sant Miquel de Fluvià): la construcció del monestir es va iniciar a mitjans del segle XI i l'església fou consagrada l'any 1065. Del monestir només en resta l'església, que és l'actual parròquia de la població, un edifici que destaca per la seva gradiositat.


- Conjunt del monestir de Santa Maria (Vilabertran): Palau de l'Abat, calustre i església. És un dels millors exemplesatalunya de l'arquitectura canònica regular medieval a Catalunya. El monestir consta de tres sectors: l'església, el claustre i el palau abacial.

GIRONA I LA COSTA BRAVA ENTRE LES VINT MILLORS DESTINACIONS DEL MÓN

La ciutat de Girona i la Costa Brava han estat seleccionades per la guia de viatges americana Frommer's, d'uan banda, i el National Geographic de l'altra en dues llistes que assenyalen les mllors destinacions turístiques del món.



Més informació: www.frommers.com

dissabte, 19 de novembre del 2011

VOLS EN AVIONETA

L'empresa AIREMPURIABRAVA organitza excursions aèries tots els dies.


Tel. 972 45 01 11

www.skydiveemouriabrava.com

CASTELLERS



Els castells són les torres humanes que es construeixen tradicionalment, des de fa més de dos-cents anys (se'n troben referències ja al segle XVIII), al Camp de Tarragona, i que després es van estendre cap al Penedès, i durant el segle XX per tot Catalunya, Catalunya del Nord i les Illes Balears, especialment a partir dels anys 80. Un casteller és una persona que forma part d'una colla castellera, on intervenen desenes o centenars de persones amb l'objectiu d'aixecar diferents construccions humanes, sense cap ajuda mecànica, de diversa complexitat i que han arribat a tenir fins a deu pisos d'alçada. Des del 16 de novembre de 2010 els castells són Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.


Font - wikipedia


PRIMERA FIRA ALIMENTÀRIA DE LA CATALUNYA NORD A FIGUERES

Els Propers 26 i 27 de novembre, la plaça catalunya de Figueres acollirà l aprimera Fira Alimentària de la Catalunya Nord, una fira que reunirpa a una quizena de petits productors de perpinyà i el seu entorn, que volen donar a conèixer durant dos dies els seus productes a la població empordanesa.

divendres, 18 de novembre del 2011

CAMPIONAT DEL MÓN DE LA CLASSE EUROPE I RUTA DE LA TRAMUNTANA

El Club Nàutic l'Escala acollirà entre el 12 i el 24 de juliol del 2012 el Campionat del Món de la classe Europe, una competició que reunirà uns 250 regtistes de 15 països.

Abans del mundial el Club Nàutic l'Escala rebrà a les seves instal·lacions els participans de la dinovena edició de la Ruta de la Tramuntana, una regata que sortirà des del Club Nàutic El Balís el 6 de juliol i que té prevista la seva arribada al port escalenc.

MUSEU DE LA MOTO

A l'Escala trobareu aquest museu tan particular:

104 motocicletes
10 automòbils
La moto més petita del món
Una maqueta de trens de 80metres quadrats


"Col·leció Vicenç Folgado"
Closa d'en Llop, 9-12
L'Escala

Tel. 972 77 02 45

Obert:
divendres i disabtes de 16 a 20h
Juliol i agost obert cada dia de 16 a 20h

LA BADIA DE ROSES ÉS UNA DE LES MÉS BELLES DEL MÓN

La badia de Roses ha entrat a formar part del Club de les Badies Més Belles delMón, una distinció amb l'aval de la Unesco que nomñes tnenen en aquests moments una trentena de badies.
La distinció reconeix els valors turístics, paisatgístics i culturals d'aquest entorn format pels municipis de: L'Escala, Sant Pere pescador, Castelló d'Empúries i Roses.

dissabte, 12 de novembre del 2011

LA SARDANA



La sardana és una dansa popular catalana i és el ball nacional de Catalunya. Es balla en cercle seguint la música interpretada per una cobla. El nom pot fer referència tant al ball com a la música. Per a ballar la sardana, un nombre indeterminat de dansaires formen una rotllana agafats de les mans i mirant al centre, ballant cap a dreta i esquerra amb un tempo bastant estable, amb un aire sovint lent i concentrat, en alguns moments més animat. Els components de la rotllana han de ser preferiblement parelles formades per home-dona, però només cal un mínim de dues persones agafades de les mans per a considerar que ja han creat una rotllana (alguns autors, però, demanen més d'una parella en una rotllana). La sardana és una dansa no excloent, de manera que qualsevol persona pot afegir-se individualment o en parella a la rotllana en qualsevol moment del ball (llevat que es tracti d'un concurs o una exhibició).









CIUTAT DE GIRONA

Aprofiteu per visitar la ciutat, val la pena!, i fer "compres": totes les cadenes de moda importants tenen botigues al centre de Girona: Mango, Zara, Punt Roma, etc. sabateries, bolsos, bijuteria, etc.
Tembá trobareu, a prop de Girona, a Salt, el Centre Comercail Espai Gironès: http://www.espaigirones.com/
Si us trobeu a l'Alt Empordà us recomano anar a visitar la ciutat de Girona. Penseu que l'estació de tren i d'autobusos està molt céntrica. Ah!, i també és un lloc ideal per anar de compres.

Situada entre el mar i la muntanya, Girona gaudeix d'un emplaçament privilegiat. El Barri Vell és un dels centres històrics més evocadors de Catalunya, amb elements únics a Europa: la muralla carolíngia, el call jueu, un dels més ben conservats, i la grandiositat de la nau gòtica de la Catedral, la més ampla del món. Girona té també sis museus que posseeixen un fons patrimonial de gran interès.
La Catedral
Sant Pere de Galligants
Sant Feliu
Banys àrabs
Call de Girona
Cases de l'Onyar
Sant Martí
Passeig de la muralla
Sant Nicolau

Més informació: http://www.girona.cat/turisme/index.php

GIRONA, TEMPS DE FLORS

No dubteu en anar, si podeu, a visitar aquest esdeveniment que es celebra a Girona el mes de maig perquè val la pena!

Aprofiteu perquè en els carrers, carrerons, patis, jardins i monuments del Barri Vell un excepcional esclat floral lluirà entre les esplèndides pedres que conformen el nostre ric patrimoni monumental. És una ocasió única per entrar a patis que no estan oberts al públic nomñes que per aquesta ocuasió.

A l'any 2011 es va celebrar del 7 al 15 de maig: http://www.gironatempsdeflors.net/

Si voleu, podeu mirar aquest vídeo: http://youtu.be/kKVo1aQc92o

CINC CLAUS

MAS CONCAS
Cinc Claus
Tel. 972 77 51 58
Cinc Claus és un petit, peròmolt petit poble a prop de l'Escala.
El restaurant és una masia rehabilitada a on fan un meravellós menú al migdia per 15€
Si voleu organitzar un esdeveniment de grup tenen una sala, totalment independent, a on podeu gaudir de la "festa".
Totalment recomanable.

SANT PERE PESCADOR

- MAS GUSÓ
Carretera de Sant Martí d'Empúries a Sant Pere Pescador
tel. 972 550610
Complexe molt cuidat, amb bodega, venda de productes, etc.
Restaurant només obert a l'estiu perquè només hi ha espai per menjar a l'aire lliure.
És un lloc que m'agrada molt! Els divendres i dissabtes a la nit, en una de les terrases hi ha música en directe. Els dies de futbol...pantalla gegant! Carta, amb tapes, minipizzes, etc. molt variada.
L'altre terrassa amb carta "més formal".


-LA PLACETA DE LA MURALLA
C. del Mar, 15
Tel. 972 55 02 81
Especialitat en embotit ibèric i del país.

dijous, 10 de novembre del 2011

FIRA DEL BACALLÀ I DE LES ARTS A MOLLET DE PERALADA

El 13 de novembre es celebra a Mollet de Peralada la Segona Fira del bacallà i de les arts.


10h. Inaguració de la Fira

11 a 11-30h Teatre al carrer
12.30 a 14h Passada dels graellers d'espolla i xnaquers de l'Albera
12.30 a 17h Degustació de tastets
16 a 17h Titelles
19 a 2.30h Concert de fi de fira

FESTA MAJOR DE MAÇANET DE CABRENYS

Maçanet de Cabrenys es prepara per la Festa Major del'11 al 14 de novembre dedicada al seu patró, Sant Martí:

- Música jove
- Animació Infantil
- sardanes
- Correfoc amb els Senyors del Foc
- Nit Jove
- Ball amb l'orquestra Meravella


Més informació: http://ca.maçanetdecabrenys.cat/serveis/agenda/festa-de-sant-marti-2011/

DANSES

BALL DE NYACRES:

http://www.youtube.com/embed/Zn3ziIW_9k0

PUBS I DISCOTEQUES

En aquest enllaç trobareu un cercador per població de bars i discoteques:
http://www.agendadegirona.cat/pubs_discoteques.php?cercar=1

L'ESCALA

A l'Escala trobareu molts restaurants. Jo us recomano:


PIZZA PAZZA
Av. Riells, 47
L'Escala
Tel. 972 77 44 41
Ubicat en el mateix passeig de la platja de Riells
Terrassa exterior amb vista a la platja
Carta molt àmplia. Malgrat el nom del restaurant fa pensar que és una pizzeria, podem demanar: fideuà, paella, peix, carn... tot està molt bó!
No fan menú cap dia.



SOTAVENT
Camí Ample, 13
L'Escala
Tel. 972 77 30 53
Davant mateix del pàrquing de la plaça Catalunya (Parc amb espai amb jocs infantils)
És una pizzeria a on serveixen "les millors pizzes de l'Escala"


EL ROSER
C. Església, 7
L'Escala
Tel. 972 77 02 19
Al bell mig del casc antic, just davant del pàrquing (darera l'església)
És un hostal-restaurant a on es menja molt bé.
Molt recomant reservar, sobretot a l'estiu.
Fan menú diari i de cap de setamana.


CAL GALAN
La Torre, 18
L'Escala
Tel. 972 77 0140
A "tocar" de la platja del poble.
És un restaurant petit, sense terrassa a on serveixen menjar molt cassolà: amanides, truites, hamburgueses, calamars (boníssims), etc.

FESTIVAL DE TARDOR DE CATALUNYA - GIRONA/SALT

EL FSTIVAL DE TARDOR DE CATALUNYA ES CELEBRA DEL 30 DE SETEMBRE A 11 DE DESEMBRE A GIRONA I A SALT: teatre, dansa, circ, música, etc.


Més informació: http://www.temporada-alta.net/

S'HA ACONDICIONAT ELS SENDERS AL VOLTANT DEL RIU MUGA

[audio="http://www.ivoox.com/ministeri-medi-ambient-ha-condicionat-tots_md_796262_1.mp3"] Ir a descargar

dimecres, 9 de novembre del 2011

GUIA D'AUS

Per aquells amants de l'ornitologia, a l'Alt Empordà hi ha 3 indrets a on pordeu observar gran quantitat d'aus:

Parc dels Aiguamolls de l'Empordà ambgran quantitat d'aus migratories

Parc Natural del Cap de Creus

Parc Natural de la Albera.


Si voleu, us podeu baixar aquesta guia d'aus:

http://www.box.net/shared/ep5susypjs19fsldyy02

EXCURSIONS EN QUAD

Just al bell mig del parc natural, a Sant Pere Pescador, hi ha Golden Quads, una empresa dedicada a les rutes en quad que combina la diversió del visitant amb el respecte pel medi ambient.
Les excursions comencen i acaben a Sant Pere Pescador i passen prop de pobles com Ventalló, Vila Rubau o Sant Mori. L'experiència de conduir un quad és molt agradable: en poca estona et trobes còmode damunt les quatre rodes i en un passeig de dues hores ja et veus amb una confiança total. Talment com anar en bicicleta: fàcil, segur i molt divertit!

Més informació:

Golden Quads
C/ Molí 1,
17470 Sant Pere Pescador
Tel: (00 34) 649 03 07 39
Fax: (00 34) 972 520 393
http://goldenquads.com/



També, podeu anar en Quad pels Aiguamolls de l'Empordà o bé per L'Albera

Més informació: http://www.mysterytours.es/es/actividades-vacaciones/quads

PARACAIGUDISME

A Empuriabrava es troba el centre SKYDIVE.
L'escola de paracaigudisme de Skydive Empuriabrava no s’ha dedicat únicament a l’activitat esportiva, sinó que ha apropat el paracaigudisme al públic fins a posar-lo a l’abast de qualsevol persona.
Cada any, milers de persones, sense cap mena de preparació específica, fan realitat el seu somni de “volar”, realitzant un salt en paracaigudes acompanyats per un instructor professional.
Des del 1985, que Skydive Empuriabrava introduí a Europa aquest innovador sistema de salt en paracaigudes, el Tandem, més de 100.000 persones ho han provat, creant una demanda d’aquest servei en progressió ascendent.

Més informació: http://www.skydiveempuriabrava.com/el_centre-0.html


Tel: (+34) 972450111
Sector Aeroclub, s/n
Empuriabrava
Girona

CENTRES D'ATENCIÓ PRIMÀRIA

CENTRES D'ATENCIÓ PRIMÀRIA:

CAP Bàscara
Pl. Catalunya, s/n17483 Bàscara
Telèfon: 972 56 06 28 Correu electrònic: eap_bascara.girona.ics@gencat.cat


CAP CadaquésCAP Cadaqués
C. Nou, 6-1017488 Cadaqués
Telèfon: 972 25 88 07 Correu electrònic: eap_roses.girona.ics@gencat.cat


CAP Castelló d'Empúries
C. del Rentador, s/n17486 Castelló d'Empúries
Telèfon: 972 25 08 62 Correu electrònic: eap_roses.girona.ics@gencat.cat


CAP Doctor Subirós (la Jonquera)CAP Doctor Subirós (la Jonquera)
C. Bosc de Trinxeria, 117700 La Jonquera
Telèfon: 972 55 45 67 Correu electrònic: eap_lajonquera.girona.ics@gencat.cat


CAP Ernest Lluch (Figueres)CAP Ernest Lluch (Figueres)
C. Tramuntana, 217600 Figueres
Horari: de dilluns a divendres, de 8 a 20h Telèfon: 972 67 76 31 Correu electrònic: eap_figueres.girona.ics.@gencat.cat


CAP RosesCAP Roses
Ctra. de Mas Oliva, 2317480 Roses
Telèfon: 972 15 37 59 Correu electrònic: eap_roses.girona.ics@gencat.cat


CAP VilafantCAP Vilafant
Av. Maria Torres, 89. Urbanització Els Aspres17740 Vilafant
Telèfon: 972 51 43 49 Correu electrònic: eap_vilafant.girona.ics@gencat.cat


CAP Llançà
C. Dolors Falcó, 1617490 Llançà
Telèfon: 972 12 20 10 Fax: 972 38 00 67 Correu electrònic: eap_llanca.girona.ics.@gencat.cat



Més informació: http://www.gencat.cat/ics/usuaris/cerca_ambit.htm



Si sou d'alguna país de la Comunitat Europea recordeu venir amb la Targeta Sanitària europea per ser atesos de forma gratuïta.

HOSPITAL A L'ALTEMPORDÀ

L'Hospital de referència a la comarca de l'Alt Empordà es troba a Figueres.

Si teniu alguna urgència médica heu d'anar allà:

HOSPITAL DE FIGUERES - FIGUERES
Rda. Rector Aroles, S/N17600 , FIGUERES , GIRONA Ver mapa
Servicios: HOSPITALES.
www.hospitaldefigueres.com
Tel. 972501400

CAMÍ GIRONÍ DE SANT JAUME

El Camí gironí de Sant Jaume passa per:

La Jonquera
Monestir de Sant Pere de Rodes
Figeres
Bàscara

Girona

Més informació: http://www.camigironasantiago.com/cat/rutes.html

XARXA DE SENDERS PER ALT EMPORDÀ

A la web: http://www.itinerannia.net/ (XARXA ITINERÀNNIA) trobareu molts informació sobre els senders de l'Alt Empordà i també d'altres comarques.

diumenge, 6 de novembre del 2011

VIATJAR EN GLOBUS PER L'ALT EMPORDÀ

Volarem per l'Alt Empordà, sortirem de Vilatenim (Figueres), i podrem gaudir de l'atractiu de la zona de Figueres, veurem tota la Badia de Roses i Cap de Creus mirant cap al mar i els seus tradicionals pobles dels voltants com Peralada, Fortià, Riumors, Avinyonet de Puigventós, Empuriabrava, Roses, els Aiguamolls del Empordà i tot el Pirineu.

Més informació: http://www.globusemporda.com/





Una altre empresa amb la que podeu contactar:

http://www.yumping.com/paseo-en-globo/girona

VOCABULARI DE RESTAURANTS

En aquest enllaç trobareu el vocabulari de restaurants amb diferents idiomes:
http://www.gencat.cat/diue/doc/doc_84726799_1.pdf

EQUITUR

EQUITUR

Aquesta agència organitza caps de setamna, viatges, etc.

Més informació: http://www.equitur.net/es/?m=inicio

TURISME EQÜESTRE

CAN SORT - Bàscara

La primera sorpresa al arribar a Can Sort es l’obert paisatge. Podem entreveure els Pirineus nevats al fons y la gran plana de l’Empordà fins la Badia de Roses.
La masia, situada a la falda d’un turó, consta de diversos edificis. Les habitacions son totes diferents: amples, amb bany, bigues de fusta i una acurada decoració. Estan repartides en diferents zones, algunes d’elles tenen terrassa o sortida directa al jardí, y algunes disposen d’una excel•lent vista. Es serveixen menjars casolans a dos petits menjadors y un porxo exterior pels sopars d’estiu.
Un antic paller, amb grans arcades que donen al jardí, s’ha convertit en una gran sala d’estar amb llar de foc, biblioteca, taules de joc, televisió i còmodes sofàs que conviden al descans.
A l’exterior ens trobem amb diversos jardins, porxos, las piscina y els prats. S’arriba a la masia després de 1km de pista pel bosc.
Al costat, el Centre d’Equitació, per a els clients de la casa, consta de instal•lacions amb “boxes” y pistes de doma y salt. Tot això rodejat de boscs y camps, a on viuen, ben cuidats, vint cavalls. .
Alguns dels nostres clients venen expressament per aprendre i practica l’equitació. El Jaume i la Cristina son professors titulats de bon nivell i amb molta experiència en ensenyar als principiants i acompanyar-los a les excursions.

Més informació: http://www.cansort.com
FIGUERES:
Figueres és i ha estat una ciutat amb vocació comercial. Va ser la primera ciutat gironina que va disposar d’una zona comercial de vianants al centre de la ciutat. Avui dia, el centre històric, és un gran espai comercial a l’aire lliure que acull una notable i diversificada oferta de botigues de productes alimentaris, tèxtil i confecció i parament de la llar.

El miler de comerços de la ciutat són una oferta comercial que atrau compradors de l’Alt Empordà, les comarques gironines i el sud de França. És un comerç de qualitat basat en la comoditat i el tracte familiar que no exclou criteris més moderns i innovadors com les franquícies. Figueres ofereix la possibilitat de comprar tot passejant i passejar tot comprant.

L'Associació Comerç de Figueres vetlla per la modernització i la qualitat del comerç a la ciutat: http://www.figueresshop.com/figueresshop_ct/menuppal.html



ROSES:
Roses també té un important nombre de comerços.
Més informació: http://www.viurearoses.cat/Default.htm

MUSEUS DE L'ALT EMPORDÀ

Museus de l'Alt Empordà per poblacions:


AGULLANA
Necròpolis de Can Bech de Baix
Espai d'Art Federico

ALBANYÀ
Espai dedicat a Jacint Verdaguer
Museu Municipal Albert Molins

CADAQUÉS
Casa-Museu de Salvador Dalí
Museu de Cadaqués
Espai Cap de Creus

CAPMANY
Museu de les Aixetes
Museu del Vi

CASTELLÓ D'EMPÚRIES
Ecomuseu - Farinera
Museu Parroquial de Santa Maria
Parc Natural dels Aiguamolls
Museu de la Cúria - Presó
Butterfly Park Empuriabrava

DARNIUS
Museu Municipal de Darnius
Espai a Josep Mª Gironella

L'ESCALA
MAC - Ruïnes d'Empúries
Museu de l'Anxova i de la Sal
Museu de la Moto
Centre d'Interpretació del Peix

FIGUERES
Teatre - Museu Dalí
Museu de la Tècnica de l'Empordà
Museu del Joguet de Catalunya
Museu Empordà
Espai Dalí - Joies
Castell de Sant Ferran
Museu de l'Electricitat
Museu - Col.lecció Martí Amiel

GARRIGUELLA
Centre de Reproducció de Tortugues

LA JONQUERA
Museu Memorial de l'Exili
Museu de l'Albera

LLANÇÀ
Museu de l'Aquarel.la

PALAU-SAVERDERA
Museu Rural de Can Caussa
Poblat Neolític de Ca N'Isach

PAU
Museu d'Eines de Salvador Comas

PERALADA
Biblioteca del Castell de Peralada
Museu del Vidre - Castell de Peralada
Museu del Vi - Castell de Peralada
Museu de la Vila de Peralada

PORTBOU
Centre Walter Benjamin de la Memòria

ROSES
Museu de la Ciutadella
Ruta Megalítica

TORROELLA DE FLUVIÀ
Museu del Pagés i el seu Món

VILABERTRAN
Canònica de Santa Maria


Més informació: http://www.giromus.cat/museus_localitat/alt_emporda/idx_altemporda.php


Podeu veure aquest vídeo del Museu Dalí de Figueres


AQUABRAVA - PARC AQUÀTIC A ROSES

Aquabrava

Tel. 972254344
Carretera de Cadaqués, km 0,78

http://www.aquabrava.com (trobareu un video a on podreu veure les instal·lacions)

MATINAL PORTES OBERTES A L'ECOMUSEU-FARINERA DE CASTELLÓ D'EMPÚRIES

Matinal de portes obertes a l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries

Dins de la programació de la Setmana de la Ciència 2011. Activitat complementària: visita guiada temàtica "Els invents i els inventors de la Farinera" (11 h). Cal inscriure-s'hi prèviament tot i que és una activitat gratuïta.

Data20/11/2011
Horari: De 10 a 13.30 h
Lloc de celebració: Ecomuseu Farinera
C. de Sant Francesc, 5-7
Tel. 972 250512
Castelló d'Empúries (Alt Empordà)

Web de l'Ecomuseu-farinera
Informacio@ecomuseu-farinera.org

PROJECCIÓ DE LA PELÍCULA "LA RAFLE" A LA JONQUERA

Projecció de la pel·lícula La rafle, de Rose Bosch (2010)

En el marc de l'exposició "La Shoah a Europa", que es pot visitar a l'Arxiu Històric de Girona. Seguidament, hi haurà debat amb els assistents.

Data12/11/2011
Horari: 16 h

Lloc de celebració:

Museu Memorial de l'Exili
C. Major, 43-47
Tel. 972 556533
La Jonquera (Alt Empordà)

Web del Museu Memorial de l'Exili
info@museuexili.cat

TROBADA DE GEGANTS I CAPGROSSOS A LA JONQUERA

Trobada de Gegants i Capgrossos a la Jonquera

Data: 18/12/2011

HorariMatí
Lloc de celebració:Places i carrers de la vila La Jonquera (Alt Empordà)

Més informació:
Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya,

tel. 93 3172855

http://www.gegants.catagrupacio@gegants.cat

SEGONA FESTA DE LA COPERATIVA EMPORDÀLIA

Segona Festa de la Cooperativa Empordàlia

Amb motiu de la festivitat de Sant Martí, patró de Pau. La cooperativa Empordàlia ha impulsat un conjunt d'activitats per al dissabte 12 de novembre, un dia després de Sant Martí.

Al llarg del dia es podrà gaudir de tota mena de propostes, adreçades a petits i grans, que començaran amb una visita als olivars de Pau i acabaran amb un dinar popular.

Per a tenir-ne una informació més detallada, consulteu el web d'Empordàlia.

Data12/11/2011
HorariA partir de les 10 h
Lloc de celebracióDiferents espaisPau (Alt Empordà)

Entitat organitzadoraCooperativa Empordàlia.
Tel. 972 530140

http://www.empordalia.cominfo@empordalia.com

FESTIVAL DE CULTURA CONTEMPORÀNIA DE L'EMPORDÀ - INGRÀVID - A FIGUERES

INGRÀVID és celebrarà del 9 al 19 de novembre a Figueres.

Ingràvid és una plataforma que té un doble objectiu. Per una banda apropar la creació contemporània a la ciutadania. Per altra abordar qüestions, problemàtiques, solucions i reflexions entorn la societat actual tant de manera local com global. Entenem que ambdues coses estan lligades, i que són diversos els contextos en els que des de la creació artística es pot embrancar per mirar de ser una eina més aviat pràctica.

Ingràvid pren l’espai públic i la vida quotidiana de la ciutat de Figueres com a lloc en el que esdevenir, perquè és en aquests espais es on adquireix sentit la nostra proposta. Igualment els aparadors i interiors de diverses botigues serveixen com a lloc de fricció entre la creació contemporània i la ciutat.

Figueres, ciutat natal de Dalí, és la capital de l’Alt Empordà (Costa Brava), a Catalunya, Espanya, és un referent real, traslladable a qualsevol lloc habitat on la vida humana intercanvia i construeix cultura.

Cada edició participen del festival un munt d’artistes, ponents i altres agents culturals. I el què és més important participa un públic actiu, més nombrós edició rere edició.

Igualment, treballem en xarxa amb entitats locals, nacionals i internacionals. Treballem amb escoles, casals, entitats i associacions de la ciutat i de més enllà.

Més informació: http://www.festivalingravid.com/

AGENDA ACTIVITATS DE LA COMARCA

En aquesta web trobareu informació de les Activitats qu s'organitzen a la comarca:

http://www.festamajor.biz/comarca/alt-emporda/


ACTIVITATS:

Infantils
Música
Festivals
Teatre
Cinema
Festes Majors
Fires
Exposicions
Etc.

BUTTERFLY PARK




El Butterfly Park esta situat a la Costa Brava, en una zona de gran riquessa natural y cultural, tocant el Parc Natural “Aiguamolls de l’Empordá”, i a pocs km del Parc Natural de Cap de Creus i del Paratge Natural de l´ Albera.


En un hivernacle de 1000 m2 hem recreat una selva tropical, on les papallones i les aus son les protagonistes. Les plantes son fundamentals per aconseguir l´ambient adecuat i un funcionament ecologic equilibrat.


El visitant pot gaudir amb l´observació en viu de les especies més maques del mon, i veure d´aprop aspectes de la seva biologia com: l´alimentació, la reproducció, la metamorfosi, els mecanismes de defensa i camuflatge...


El parc te com objectiu sensibilitzar als visitants sobre la importancia de la conservació de les papallones i els seus ecosistemes.


Disposa d´una sala d´audiovisuals i als grups que ho han concertat, se´ls hi ofereix visita guiada.



NÚMEROS DE TELÈFON D'EMERGÈNCIES

- Ambulàncies, bombers, policia i protecció civil: 012

- Bombers: 085

- Emergències sanitàries: 061

- Guàrdia Civil: 062

- Mossos d'Esquadra (Policia Catalana): 088

- Policia Local: 092

- Salvament Marítim: 900 20 22 02

dissabte, 5 de novembre del 2011

PARC NATURAL DE L'ALBERA

Al vessant sud del massís de l’Albera hi trobem dues zones ben diferenciades. L’occidental, amb vegetació de caràcter centreeuropeu, amb fagedes i rouredes humides, i l’oriental, més mediterrània, amb vegetació de suredes i brolles on subsisteixen les darreres poblacions de tortuga mediterrània.

Més informació: www.gencat.cat


Podeu visitar el CENTRE DE REPRODUCCIÓ DE TORTUGUES DE L'ALBERA a Garriguella.
Més informació: www.tortugues.cat

PARC NATURAL DEL CAP DE CREUS

Entre la terra i el mar, el Cap de Creus és un espai de gran bellesa, dotat d’una configuració geològica singular, amb estructures i afloraments que formen un conjunt únic al món. L’efecte de la tramuntana ha fet que apareguin formes d’erosió capricioses i ha transformat el paisatge d’una manera molt especial.


Podeu mirar aquest vídeo:


PARC NATURAL DELS AIGUAMOLLS DE L'EMPORDÀ

El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà (creat per la Llei 21/1983, de 28 d'octubre, de protecció dels aiguamolls de l'Empordà) fou declarat zona protegida després d'una intensa i llarga campanya de defensa iniciada el 1976, destinada a evitar que la zona fos urbanitzada.

El Parc en si mateix, el constitueixen tres zones principals:La reserva dels Estanys: Amb grans extensions de canyissars, balques i prats inundables.La reserva de Llaunes: Amb llacunes litorals, prats salobres i dunes.La reserva de l'illa de Caramany: Situada enmig del Fluvià i on nidifiquen gran quantitat d'aus.

La flora d'aquest espai protegit es troba majoritàriament associada a zones semiinundables o inundades i en aquest sentit cal remarcar la presència de plantes típiques d'aquests ambients, com les salicòrnies (Athrocnemum, de sòls marins), el borró (Ammophila arenaria), a les sorres situades a primera línia de mar i el lliri groc (Iris pseudacorus).

Finalment, no cal deixar de banda la nodrida representació de fauna que es pot trobar a la zona, i és obligat fer èmfasi en la presència de la llúdriga (Lutra lutra) i la cigonya (Ciconia ciconia), unes espècies que foren reintroduïdes amb èxit fa ja alguns anys, i l'espinós (Gasterosteus aculeatus) i el fartet (Aphanius iberus), dos peixos molt característics d'aquestes aigües i endèmics de la zona.


Municipis beneficiats Castelló d'Empúries Sant Pere Pescador Palau-savardera Peralada Pau Pedret i Marzà l'Escala Roses l'Armentera

Serveis i Equipaments:
Escola dels Estanys El Cortalet
Centre de Documentació El Cortalet
Centre de recuperació de Salvatgines
Estació Metereològica amb la col.laboració de l'INM
Itineraris per les "llaunes".
Reserva Integral 2, a partir del Cortalet
Observatoris d'ocells de l'estany de Vilaüt, l'estany de la Massona, la bassa del Gall Marí, la closa del Puig i la closa de les Daines
Centre de reproducció de Cigonyes, amb la col.laboració del Zoo de Barcelona
Centre de reproducció de Daines

Oficines i centre d'informació
PARC NATURAL DELS AIGUAMOLLS DE L'EMPORDAInformació turística
El Cortalet - Cra. de Sant Pere Pescador km 13,617486 CASTELLO D'EMPURIES Tel.: 972 45 42 22Fax: 972 45 44 74Web: http://www.parcsdecatalunya.net/


Font: http://www.roses.cat/ca/Turisme/Natura/AiguamollsEmporda.aspx


Podeu veure aquest vídeo del Parc Natural dels Aiguamolls:


FESTIVALS DE MÚSICA

En aquest enllaç trobareu molta informació sobre els Festivals de Música que s'organitzen a l'Alt Empordà:

http://www.fempais.tv/indexword.php/?cat=376


Podeu mirar aquest vídeo sobre el Festival de Música de Peralada:


GUÍA "CAMINS DE RONDA"



La guia Camins de Ronda. la Travesssa de la Costa Brava, publicada per l'editorial Triangle Postals, i pel Patronat de Turisme Costa brava Girona, convida l'usuari a descobrir a peu els 250km del litoral gironí de Blanes a Cotlliure, a França.



La guia s'edita en cinc idiomes.





La idea fonamental d'aquesta guia és reivindicar la descoberta d'una de les marques turístiques més importants del món com a destinació òptima per practicar el senderisme, tot gaudint d'alguns dels millors paisatges de la Mediterrània.

El plantejament d'una travessa de 250 quilòmetres de recorregut seguint la línia de la costa, no és més que l'excusa per mostrar un territori capaç d'oferir una extraordinària barreja de paratges i ecosistemes. Amb tot, no s'amaga la presència dels nuclis residencials turístics, que han transformat bona part de la fesomia de la Costa Brava en els darrers cinquanta anys. En aquest sentit, les poblacions assentades a primera línia de costa proporcionen una gran quantitat de serveis i la possibilitat d'accedir a un importantíssim patrimoni cultural. També hi ha trams de camins que han de ser objecte d’una rehabilitació acurada i respectuosa amb l’entorn, tal com es va fer a principis del segle XX. El llegat d'aquell període han estat, justament, els trams de camí de ronda que s’han conservat i que són obres modèliques que demostren el bon equilibri entre l'acció humana i la natura quan hi ha voluntat de fer bé les coses.

Per assegurar un traçat continu amb homologació internacional, l'ús del sender de Gran Recorregut GR-92 esdevé l'eix vertebrador de la travessa que plantegem, si bé també contemplem, com no podia ser d'altra manera, l'ús d'itineraris alternatius que serveixen per fer d'enllaç entre els diversos trams. En conjunt, la ruta intenta portar el caminant el més a prop possible de la línia de la costa, i per aquest motiu es fa palès una gran diversitat de trams. L'alternança de camins de ronda, de senders litorals i de senders de muntanya, també deixa veure que ens trobem davant d'una geografia complexa i amb una successió constant de relleus accidentats. La ruta és accessible en la majoria de trams per a un públic general, encara que cal ser prudents en alguns trams alternatius, pels quals recomanem com s’indica en el llibre, una certa experiència excursionista.
La travessa de la Costa Brava és la ruta costanera més llarga de tota la Mediterrània occidental i, al mateix temps, reivindica el seu caràcter transfronterer en incorporar-hi l'anomenada Costa Vermella de la Catalunya Nord, que guarda uns vincles geogràfics i històrics indiscutibles amb la Costa Brava.


Font: http://www.gencat.cat/

OFICINES DE TURISME

En aquest enllaç trobareu la relació de les Oficines de Turisme de l'Alt Empordà:

http://www.box.net/shared/tak61iifgakdpt1kpu6h


Font: www.gencat.cat

RESERVES HOTELS

Hi ha gran quantitat de pàgines web es d'on podeu fer la vostra reserva d'hotel:

www.reserveshoteles.net

www.trivago.es

www.booking.es

EMPRESES D'ACTIVITATS NÀUTIQUES

Relació d'empreses d'activitats nàutiques amb les que podras gaudir de diferents activitats com:

Caiac
Catamarà
Dònuts
Esquí acuàtic
Excursions marítimes
Lloguer d'embarcacions de motor i de vela
Segway
Ski bus
Snorkelling
Submarinisme
Wakeboard
Windsurf



L'ESCALA:
FUNTASTIC
Tel. 972 77 41 84
www.funtastic-emporda.com

CREUERS MARE NOSTRUM
Tel. 972 77 37 97
www.creuers-marenostrum.com

CLUB NÀUTIC L'ESCALA
Tel. 972 77 00 16
www.nauticescala.com



LLANÇÀ:
SK KAYAC
Tel. 972 12 11 12
www.skkayac.com



EL PORT DE LA SELVA:
CLUB NÀUTIC PORT DE LA SELVA
Tel. 972 38 70 00
www.cnps.cat


SANT PERE PESCADOR:
CÀMPING LA BALLENA ALEGRE 2
Tel. 972 51 05 20
www.ballena-alegre.com

PORTS ESPORTIUS

Els ports esportius de la Costa Brava gaudeixen d'una situació privilegiada, en un litoral de gran bellesa i diversitat i amb un magnífic i benigne clima mediterrani.

A l'Alt Empordà:

PORTBOU
COLERA
LLANÇÀ
EL PORT DE LA SELVA
SANTA MARGARIDA
ROSES
EMPURIABRAVA
L'ESCALA


Ofereixen al navegant una gran vaietat de serveis i instal·lacions d'altíssima qualitat.

MERCATS SETMANALS

DILLUNS: Cadaqués, Colera

DIMARTS: Castelló d'Empúries

DIMECRES: LLançà, Sant Pere Pescador

DIJOUS: Figueres

DIVENDRES: El Port de la Selva, Portbou

DISSABTE: Empuriabrava (Castelló d'Empúries), Vilamalla

DIUMENGE: La Jonquera, l'Escala, Roses

RESTAURANTS AMB ESTRELLES MICHELIN

A la Guía Roja Michelin trobem:

MIRAMAR ** a Llançà Tel. 972 38 01 32


LA LLAR* a Roses Tel. 972 25 53 68 http://www.restaurantlallar.com/


MAS PAU* a Avinyonet de Puigventós Tel. 972 54 61 54 http://www.maspau.com/

CLIMATALOGIA ALT EMPORDÀ - SÈRIE HISTÒRICA

Si voleu saber quina temperatura fa en un determinat mes podeu consultar aquestes dades:
http://www.box.net/shared/n3d0okjeo12ii1gfx22b


Més informació: http://www.gencat.cat/ (Servei Meteorològic de Catalunya)

RUTES CICLOTURISTES

Eix cicloturístic Figueres-Roses
Ruta: Figueres - Vilatenim - Palol - Vilanova de la Muga - Estanyol - Vilaüt - Ruta dels Estanys (Aiguamolls de l'Empordà) - Roses (Ciutadella de Roses)Distància : 22 km

Ruta cicloturístical’Escala-Empúries al Fluvià
Ruta: L'Escala (antic safareig) - Sant Martí d'Empúries - Cinc Claus - L'Armentera - L'Arbre Sec - Ventalló - Viladamat - el Camp dels Pilans - la Closa del LLop - L'Escala (antic safareig) Distància : 23 km

Ruta cicloturística de Peralada a la Serra d’Altrera
Ruta: Peralada - Mollet de Peralada - Masarac - Vilarnadal - Cabanes - Peralada Distància: 20 km

Ruta cicloturística del Fluvià
Ruta: Sant Pere Pescador - L'Armentera - Ventalló - Sant Miquel de Fluvià - Sant Mori - Garrigàs - Palau de Santa Eulàlia - Vilaür Distància: 29,50 km

Més informació: http://www.altemporda.org/Rutes-cicloturistiques_ca.html

MAPA I POBLES DE L'ALT EMPORDÀ




Els pobles de l'Alt Empordà:












Agullana
Albanyà
L'Armentera
Avinyonet De Puigventós
Bàscara
Biure
Boadella d´Empordà
Borrassà
Cabanelles
Cabanes
Cadaqués
Cantallops
Capmany
Castelló d´Empúries
Cistella
Colera
Darnius
L'Escala
Espolla
El Far d´Empordà
Figueres
Fortià
Garrigàs
Garriguella
La Jonquera
Lladó
Llançà
Llers
Maçanet de Cabrenys
Masarac
Mollet De Peralada
Navata
Ordis
Palau-Saverdera
Palau De Santa Eulàlia
Pau
Pedret I Marzà
Peralada
Pont De Molins
Pontós
El Port De La Selva
Portbou
Rabós
Riumors
Roses
Sant Climent Sescebes
Sant Llorenç De La Muga
Sant Miquel De Fluvià
Sant Mori
Sant Pere Pescador
Santa Llogaia d´Alguema
Saus
La Selva de Mar
Siurana d´Empordà
Terrades
Torroella De Fluvià
La Vajol
Ventalló
Vilabertran
Viladamat
Vilafant
Vilajuiga
Vilamacolum
Vilamalla
Vilamaniscle
Vilanant
Vila-Sacra
Vilaür

CELLERS VISITABLES

L'Empordà, una de les regions vitivinícles més antigues dle món, d'ençà de l'establiment de les primeres colònies gregues, ha viscut diverses etapes de glòria.

Les millors vinyes de tot l'Empordà s'enfilen en feixes de paret seca pensades per aguantar la terra i l'erosió. Ile smés extraordinàries són les vinyes verdes vora el mar.

L'Empordà ha entrat al segle XX amb vins negres excel·lents, cins rosats, blancs i vins dolços
La Denominació D'Origen (DO) ocupa 2-020 hectàrees de vinya de l'Alt i el Baix Empordà. Hi ha 423 viticultors i 45 cellers inscrits al consell regulador.


CELLERS VISITABLES:

BODEGAS TROBAT, SA
Garriguella

CASTILLO DE CAPMANY, SL
Capmany

CAVAS DEL CASTILLO DE PERALADA , SA
Peralada

CELLER ARCHE PAGES, SL
Capmany

CELLER MARIÀ PAGÈS
Capmany

CELLER MARTI FABRA SCP
Sant Climent Sescebes

CELLER MARTIN FAIXÓ
Roses

CELLERS SANTAMARIA, SL
Capmany

COMERCIAL VINÍCOLA DELS NORDEST, SA
Mollet de peralada

COOPERATIVA AGRÍCOLA DE GARRIGUELLA
Garriquella

EMPORDALIA, SCCL
Pau

ESPELT VITICULTORS SL
Vilajuïga

GELAMÀ
Vilajuïga

LA VINYETA
Mollet de perelada

MAS ESTELA
La Selva de Mar

MAS LLUNES, VINYES I CELLERS, SL
Garriguella

OLIVEDA SA
Capmany

OLIVER CONTI, SL
Capmany

PERE GUARDIOLA, SL
Capmany

ROIG PARALS, SL
Mollet de pealada

TERRA REMOTA
Sant Climent Sescebes

VINYES D'OLIVARDOTS, SL
Capmany

XAVIER MASET ISACH
Garriguella

RESTAURANTS

Les comarques gironines són avui, en aquest començament del segle XXI, una de les principals regionsmundials de pelegrinatge gastronòmic.
El poder d'innovació i la genialitat de la cuina d'El Bulli es per a tothom coneguda. El Bulli ha marcat un abans i un després en la història de la gastronomia.
Al final del primer decenni del segle XXI El Bulli decideix reinventar-se: neix elBulliFoundation amb l'objectiu de perpetuar el llegat de Ferran Adrià i difondre cada dia, a partir del 2014, el coneixement, la innovació i la recerca.

A les comarqeus gironines s'havia fet sempre ona cuina. Però una cuina tant rellevant no hauria estat possible sense uns productes o ounes primeres matèries pròpies procedents de l'agricuñtura, l'horticultura, la viticultura, el conreu de l'olivera, la ramaderia, la pesca i els artesans dels embotits.


SELECCIÓ DELS RESTAURANTS QUE DESTAQUEN LES PRINCIPALS GUIES GASTRONÒMIQUES:


BELLCAIRE D'EMPORDA:
L'Horta
Tel. 972 78 85 91
http://www.hotelbellcaire.com/

BOADELLA D'EMPORDÀ:
El Trull d'en Francesc
Tel. 972 56 90 27
http://www.trull-boadella.com/

CADAQUÉS:
Es Baluard
Tel. 972 25 81 83
http://www.esbaluard-cadaques.net/


CASTELLÓ D'EMPÚRIES:
Empòrium Hotel
Tel. 972 22 50 93
http://www.emporiumhotel.com/


COLERA:
Garbet
Tel. 972 38 900 02
http://www.restaurantgarbet.com/


EL PORT DE LA SELVA:
Ca l'Herminda
Tel. 972 38 70 75
http://www.herminda.com/

Cal Mariner
Tel. 972 38 80 05
http://www.cal-mariner.com/


FIGUERES:
Castell
Tel. 972 51 01 04

Duran
Tel. 972 50 12 50
http://www.hotelduran.com/

Empordà
Tel. 972 50 05 62
http://www.hotelemporda.com/


L'ESCALA:
Ca La Neus
Tel. 972 77 03 00
http://www.nievesmar.com/

El Roser 2
Tel. 972 77 11 02
http://www.elroser2.com/


Els Pescadors
Tel. 972 77 07 28
http://www.pescadors.com/


Miryam
Tel. 972 77 02 87


Molí de l'Escala
Tel. 972 77 47 27
http://www.molidelescala.com/


LlANÇÀ:
Casa Narra
Tel. 972 38 01 78
http://www.restaurantcannarra.com/

El Vaixell
Tel. 972 38 02 95
http://www.elvaixell.com/

Els Pesacadors
Tel. 972 38 01 25
http://www.hotellagoleta.com/

La Brasa
Tel. 972 38 02 02
http://www.restaurantlabrasa.com/

La Vela
Tel. 972 38 04 75
http://www.restaurantlavela.com/

Miramar
Tel 972 38 01 32
http://www.rhmiramar.com/


MOLLET DE PERALADA:
Ca La Maria
Tel. 972 56 33 82
http://www.restaurantcalamaria.net/

PAU:
L'Olivar d'En Norat
Tel. 972 53 03 00
http://www.olivardennorat.com/


PERALADA:
Masia Peralada
Tel. 972 53 88 30
http://www.hotelperalada.com/


PONT DE MOLINS:
El Molí
Tel. 972 529271
http://www.hotelelmoli.es/


PORTBOU:
L'Àncora
Tel. 972 39 90 25


ROSES:
Almadrava Park
Tel. 972 25 65 50
http://www.almadravapark.com/

DIE INSEL
Tel. 972 25 71 23
http://www.dieinsel-roses.com/

EL JABALÍ
Tel. 972 25 65 25
http://www.thalassasport.com/

ELS BRANCS-HOTELVISTABELLA
Tel. 972 25 62 00
http://www.vistabellahotel.com/

FLOR DE LIS
Tel. 972 25 43 16
http://www.flor-de-lis.com/

LA LLAR
Tel. 972 25 53 68

RAFA'S
Tel. 972 25 40 03


Es pot reservar taula des de la web: http://www.costabrava.org/

divendres, 4 de novembre del 2011

TURISME RURAL

En aquesta web trobareu molta informació sobre establiment de Turisme Rural:


http://www.turismerural.org


Turisme Rural Girona és una associació pioner en el sector del turisme rural. Tots els allotjaments associats estan inscrits al registre de Turisme de Catalunya i s0enmarquen en la noramtiva vigent.

Hi trobareu:

- Masia o Casa de poble compartia: habitacions amb el servei desmorzar, mitja pensió o pensió completa.

- Masoveries o cases de poble independents: lloguer de casa sencera, amb cuin apròpia i tot l'equipament.

CAMPINGS

Foto. Cala Motgó (L'Escala)


CAMPINGS A LA COSTA BRAVA NORD.




COLERA:

Sant Miquel 2ª cat
Tel. 972 38 9018
http://www.campingsantmiquel.com/



PORT DE LA SELVA:

Port de la Selva 2ª cat
Tel. 972 38 72 87
http://www.campingselva.com/


Port de la Vall 2ª cat.
Tel. 972 38 71 86
http://www.campingportdelavall.com/



CADAQUÉS:

Cadaqués 2ª cat
Tel. 972 25 81 26
http://www.campingsonline.com/


GARRIGUELLA:

Vell Empordà 2ª cat.
Tel. 972 53 02 00
http://www.vellemporda.com/



ROSES:

Cala Montjoi 1ª cat.
Tel. 972 25 62 12
http://www.montjoi.com/


Joncar Mar 2ª cat.
Tel. 972 25 67 02
http://www.campingjoncarmar.com/


Rodas 2ª cat.
Tel. 972 25 76 17
http://www.campingrodes.com/


Salatà 2ª cat.
Tel. 972 25 60 86
http://www.campingsalata.com/



CASTELLÓ D'EMPÚRIES:

Laguna 1ª cat.
Tel. 972 45 05 53
http://www.campinglaguna.com/



Nàutic Almatà 1ª cat.
Tel. 972 45 44 77
http://www.almata.com/




SANT PERE PESCADOR:

Mas Nou 1ª cat.
Tel. 972 45 41 75
http://www.campingmasnou.com/


Castell Mar 2ª cat.
Tel. 972 45 08 22
http://www.campingparks.com/


Riu 2ª cat.
Tel. 972 52 02 16
http://www.campingriu.com/


Las Palmeras 2ª cat.
Tel. 972 52 05 06
http://www.campinglaspalmeras.com/


La Gaviota 2ª cat.
Tel. 972 52 05 69
http://www.lagaviota.com/


L'Àmfora 1ª cat.
Tel. 972 52 05 40
http://www.campinamfora.com/


Aquarius 2ª cat.
Tel. 972 55 02 16
http://www.aquarius.es/


Las Dunas 1ª cat.
Tel. 972 52 17 17
http://www.campinglasdunas.com/


La Ballena Alegre 1ª cat.
Tel. 902 510 520
http://www.ballena-alegre.com/



L'ESCALA:

Cala Montgó 1ª cat.
Tel. 972 67 45 25
http://www.betsa.es/


Maite 2ª cat
Tel. 972 77 05 44
http://www.campings.net/


Illa Mateua 1ª cat.
Tel. 972 77 02 00
http://www.campingillamateua.com/


Neus 2ª cat.
Tel. 972 77 04 03
http://www.campingneus.cat/


Riells 2ª cat.
Tel. 972 77 00 27
http://www.campingriells.com/


L'Escala 2 ª cat.
Tel. 972 77 00 84
http://www.campinglescala.com/



Més informació:

http://www.campingsgirona.com/

CENTRES DE SUBMARINISME

L'Associació de centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava (Costa Brava Sub) agrupa a una trentena de centres que s'estenen entre Blanes i Portbou.

A l'Alt Empordà hi trobem:

DIVE PARADÍS
C. del Port de la Clota, s/n
17130 L'Escala
Tel. 972 77 31 87
http://www.diveparadis.com/

INTERNATIONAL DIVING CENTER
C. del Port de la Clora, s/n
17130 L'Escala
Tel. 072 77 00 77
http://www.internationaldiving.com/

CALA MONTJOI
Apt. de correus, 6
17480 Roses
Tel. 972 25 62 12
http://www.motjoi.com/

CENTRE D'IMMERSIÓ ROSES
C. de Josep Pla, 15
17840 Roses
Tel. 972 15 45 48
http://www.cir-roses.com/

CENTRO DE BUCEO POSEIDON
Pg. marítim de Santa Margarida
Apt. de correus, 622
17840 Roses
Tel. 972 25 57 72
http://www.poseidonroses.com/

ROSES SUB DIVING CENTER
C. d'Eugeni d'ors, 15 baixos
17480 Roses
Tel. 972 15 24 26
http://www.rosessub.com/

SOTAMAR
Av. de Caritat Serinyana, 17
17488 Cadaqués
Tel. 972 25 88 78
http://www.sotamar.com/

CENTRE D'IMMERSIÓ CAP DE CREUS
C. del Pintor Martíne Lozano, 9
17490 Llançà
Tel. 972 12 00 00
http://www.cicapcreus.com/







Més informació a:

www.subcostabrava.com

ENTRE CASTELLS I MURALLES



Foto. Castell de Sant Feran (Figueres)



A la rica història de les comarques de Girona es deu la construcció, en molts dels seus pobles, d'estructures defensies com ara castells i muralles que al llarg del temps han esdevingut un patrimoni important.


1- Hostalric

2- Montsoriu i altres castells de la Selva

3- Tossa de Mar

4- Castell d'Aro - Calonge-Begur

5-La Bisla d'Empordà

6- Torroella de Montgrí

7- Figueres. Castell de Sant Ferran

8- Roses. La Ciutadella

9- Castell de Rocabertí

10- Castell de Requesens



Viatjar amb autocaravana

Aquest blog pot ser d'utilitat per aquells que viatgeu amb autocaravana:

http://mibaulderuedas.blogspot.com/

PATRIMONI INDUSTRIAL I OFICIS ARTESANS



En aquesta ruta descobrirem el ric patrimoni artesanals i algunes de les indístries de més tradició de les diferents comarques de Giorna.

1- Girona
2- Salt i l'arquitectura de l'aigua
3- Olot
4- Peralada i la DO Empordà
5- Palafrugell-Palamós-La Bisbal d'Empordà

Foto. Museu del vi (Peralada)

RETROBANT EL MÓN JUEU

Foto: castelló d'Empúries



Entre els segles IX i XV, la comunitat jueva de Girona va jugar un paper cabdal i n'és una mostra el ric patrimoni històric i cultural heretat de les comunitats jueves que van viure a:


1- Girona
2-Besalú
3- Castelló d'Empúries











EL TRIANGLE DALINIÀ






La ruta permet seguir els passos de Salvador Dalí, mestre del surrealisme, a través de tres espais que, gràcies al treball de la Fundació Gala-Salvador Dalí reproduiexen fidelment la vida i l'obra del pintor.



Foto: Museu Dalí (figueres)




RECORREGUT:


1- Figueres

2 - Cadaqués i Port Lligat

3 - Púbol
4- Santuari dels Àngels



Si voleu podeu mirar aquest vídeo de les seve sobres:



LA GRAN RUTA DEL ROMÀNIC




Entre els segles X i XIII l'art romànic es va estendre per tot el territori del Pirineu i el Prepirineu català i al voltant desl grans monestirs, conformant un ric patrimoni que es reflecteix principalment en ermites, esglésies i monestirs.



Foto: Monestir de Sant Pere de Rodes



RECORREGUT:


1- Puigcerdà

2- Toses

3- Ripoll. Monestir de Santa Maria

4- Sant Joan de les Abadesses. Monestir de Sant Joan

5- Camprodon

6- Molló i Beget

7 - L'Alta Garrotxa

8 -Besalú

9 - Ruta principal: L'Eix Besalú-Figueres

10- Abadia Canonical de Santa Maria de Vilabertran

11- Peralada

12- Monestir de Sant Quirze de Colera

13- Monestir de Sant Pere de Rodes

LA GRAN RUTA MODERNISTA







El modernisme va ser un important moviment artístic i cultural que aflorà a principis de 1900. A Catalunya va agafar una forta volada, especialment en el camp de l’arquitectura.











Foto: Casa Puig-Soler (Figueres)


RECURREGUT:

1- Blanes
2 – Lloret de Mar
3- Tossa de Mar
4 – Sant Felíu de Guixols
5 – S’agaró
6- Palafrugell
7- LA Bisbal d’Emporda
8 – Girona
9- Caldes de malavella
10- Figueres
11- Olot
12- Camprodon
13 – Ripoll


Modernisme a FIGUERES

El modernisme arribà a la ciutat de la mà de l’arquitecte figuerenc Josep Azemar i Pont, autor d’algunes de les més notables edificacions de la ciutat. D’entre aquestes destaquen:

Casa Cusí. (Rambla, 20). Casa modernista construïda l’any 1901 per l’arquitecte Josep Azemar. Es tracta d’un edifici plurifamiliar cantoner que està rematat per una torre al seu eix. L’arquitecte resol d’una manera molt personal i estilitzada els elements d’arrel historicista que caracteritzen l’immoble.

Casa Puig-Soler. (Rambla,27). Casa modernista construïda l’any 1901 per l’arquitecte Josep Azemar. Es tracta d’un edifici plurifamiliar cantoner que està rematat per una torre al seu eix. L’arquitecte resol d’una manera molt personal i estilitzada els elements d’arrel historicista que caracteritzen l’immoble.

Casa Salleras. (Rambla, 22). Edifici d’estil modernista dissenyat l’any 1904 per l’arquitecte Josep Azemar, situat al nord de la Rambla. Cal destacar els acabaments decoratius fets amb trencadís i els elements de la balconada i els interiors.

Casa Mas Roger. (Monturiol, 10/Plaça de la Palmera). A banda del seu valor arquitectònic, l’edifici és conegut perquè va ser el segon domicili de Salvador Dalí. La casa Mas Roger fou construïda l’any 1910 per l’arquitecte Josep Azemar i destaca per les seves tres façanes i per l’equilibrada combinació que presenta de fusta, ferro, rajol i pedra.

Antic Escorxador. (Plaça de l’Escorxador). Construït de nova planta l’any 1902 per l’arquitecte Josep Azemar, està dotat d’una gran senzillesa i funcionalitat.